Ben je toe aan een nieuwe baan? Dan is het zaak om een zo goed mogelijke indruk te maken tijdens het sollicitatieproces. Je zorgt dat je brief/mail perfect is en dat je CV compleet is bijgewerkt (en dat je ‘m hebt bijgevoegd als bijlage). De kans is dan aanwezig dat je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. En dan beginnen de zenuwen op te spelen. Wat moet je aan? Hoe gedraag je je? Hoe zie je eruit? Hier zijn wat tips waar je vast iets mee kunt!

Wat moet je aan?

De meeste bedrijven hebben wel een website. Op die site staan vaak foto’s van medewerkers. Gebruik deze om jouw eigen outfit samen te stellen. Iets nieuws kopen kan, maar is vaak niet eens nodig. Je kunt misschien kleding lenen van een vriendin voor een gesprek. Als je dan wordt aangenomen, kun je altijd nog gaan shoppen. Zorg er wel altijd voor dat de kleding die je draagt comfortabel zit, dan voel je je al snel beter.

Hoe gedraag je je?

Natuurlijk kom je tijdens het gesprek niet binnen met een “Haiiiiii” (als Louisa Janssen), maar je hoeft ook niet ineens heel vormelijk te doen. Het is altijd het beste om jezelf te zijn. Als je jezelf bent, weet je ook waar het wel een tandje minder kan of waar je juist op moet letten. Heb je een “resting b*tch face” zorg dan dat je dat even thuis laat. Gedraag je niet te joviaal en niet te afstandelijk. Zorg dat je je goed hebt ingelezen in het bedrijf en stel vragen over de specifieke taken die jij zal moeten gaan uitvoeren. Interesse tonen is altijd goed!

Hoe zie je eruit?

Eigenlijk heb ik dat deels al besproken in de alinea’s hierboven. Pas je kledingstijl aan aan de bedrijfscultuur en wees jezelf. Toch is er nog een belangrijk onderdeel dat je niet mag vergeten. Je gebit. Een schoon en fris gebit zorgt er automatisch voor dat je je meer op je gemak voelt. Heb je in het verleden wat minder goed voor je gebit gezorgd? Dan wordt het nu tijd om de juiste producten te gaan gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor de producten van Sunstar. Op de site van https://www.sunstargum.com/nl-nl/ vind je alles wat je maar nodig hebt om jouw gebit schoon en je adem fris te krijgen en te houden. Alleen met een schoon en fris gebit kun je vol overtuiging je gesprekspartner begroeten en die baan binnenslepen.

Ook interessant