Je smartphone is een dierbaar bezit, en daar wil je dan ook het liefst zo zuinig mogelijk op zijn. toch gebeurt dat lang niet altijd, met als gevolg dat je grof geld moet betalen voor reparaties. In dit artikel laten wij je daarom een aantal tips zien om jouw smartphone te beschermen, zodat je geen dure reparaties meer uit hoeft te laten voeren!

Zorg voor een goed hoesje

Met stip op 1 is een goed hoesje voor je smartphone. Deze zijn er in allerlei verschillende soorten, kleuren en prints zodat er ook altijd eentje voor jou beschikbaar is. of je nou een bookcover wil met felle kleuren, een mooie print of je eigen foto, of dat je graag een hoesje voor alleen de achterkant wil; het kan allemaal. mocht je gaan voor een hoesje dat alleen de achterkant van je telefoon beschermd, dan is het wel sterk aan te raden ook screenprotectors aan te schaffen. Deze plak je eenvoudig over je beeldscherm heen, zodat ook deze altijd beschermd is!

Beveilig je smartphone

We denken er misschien niet direct aan, maar ook het beveiligen van je telefoon is erg belangrijk. Niet alleen voorkom je op deze manier dat anderen in je telefoon kunnen komen, maar je weet daarnaast ook dat jouw gegevens, foto’s en wachtwoorden altijd veilig zijn. het beste kun je jouw smartphone beveiligen door updates altijd direct uit te voeren en gebruik te maken van een goed wachtwoord. Ook tweestapsverificatie is aan te raden, want dit zorgt ervoor dat hackers geen kans maken om in je smartphone te kunnen komen.

Zorg voor de juiste oplader

Je zou denken dat elke oplader die geschikt is voor jouw type smartphone, ook echt geschikt is. toch is dat lang niet altijd waar. Het beste maak je gebruik van een lader van hetzelfde merk als je telefoon. Is dit niet mogelijk, dan kan een ander, goedkoper, merk ook gebruikt worden. houd er dan echter wel rekening mee dat deze vaak minder snel laden en het minder lang volhouden. Daarnaast doe je er goed aan je telefoon helemaal op te laden, en niet telkens maar een paar procent. Gebruik je een draadloze oplader? Ga je telefoon dan niet gebruiken tijdens het laden, want hierdoor overbelast je de lader waardoor hij sneller kapot gaat.

Ook interessant