Je hebt vast wel eens iemand op een stepje voorbij zien gaan op straat of in het skatepark. Een step is een coole manier om naar school of je vriendjes en vriendinnetjes toe te gaan. Maar wist je dat je met een stepje ook trucjes kan doen in een skatepark? Zorg dat je dit oefent voordat je naar het skatepark gaat:

De eerste stapjes

Trek eerst je beschermers aan, zoek een rustig plekje uit waar je kunt gaan oefenen zonder auto’s en fietsers. Helemaal voorbereid zet je je voet op het stepje en pak je het stuur vast. Met je andere voet duw je jezelf zachtjes naar voren. Als het lukt, kun je ook je achterste voet op het stepje zetten. Op je achterste wiel zit een klepje, als je daar op duwt met je achterste voet, rem je af. Lukt het om vaart te maken en op tijd te remmen? Dan ben je toe aan de volgende stap!

Overal naar toe

Ga vanaf nu overal naar toe op je step. Elke dag naar school, naar de voetbal of naar je vriendje of vriendinnetje. Ga lekker elke dag steppen. Zo leer je nog beter vaart maken en remmen. Dit is belangrijk om straks je eerste stappen te zetten in een skatepark of op een parcours. Gaat het goed? Dan is het tijd om je vriendjes en vriendinnetjes uit te dagen voor een race.

Racen

Zoek een rustige plek uit voor je race. Dan kun je lekker hard gaan! Je kunt ook pionnetjes neerzetten om doorheen te slalommen en het extra uitdagend te maken. Je kunt een lange race door de buurt doen of een korte race op een rustige parkeerplaats. Eens kijken hoe snel jij kunt! Zorg dat je nog wel een helm draagt en beschermers om doet.

Pumptrack en skatepark

Heb jij wel eens een pumptrack gezien? Dit is een parcours met heuvels en strakke bochten. Je kunt hier heel goed oefenen voordat je naar een skatepark gaat. Als een pumptrack goed lukt, is het zover! Het is tijd om het skatepark te gaan. Hier zijn veel andere mensen die ook aan het skaten zijn, dus let goed op of er iemand aankomt en ga niet midden in het skatepark stil staan. Als je gemakkelijk door het skatepark kunt rijden kun je trucjes gaan leren. Op YouTube vind je allemaal video’s waar trucjes worden uitgelegd. Als een trucje niet lukt, kun je ook iemand in het skatepark om tips vragen!

Oefenen voor skateboarden

Wist je dat steppen je kan helpen als je skateboarden wilt leren? Omdat je op dezelfde manier moet steppen, is dit een hele goede oefening voor als je skateboarden nog spannend vindt. Op een stepje kun je je namelijk vast houden aan het stuur en kun je alvast wennen aan de snelheid. Als je steppen niet meer eng vindt en goed kunt remmen, dan is het tijd om op een skateboard te gaan staan. Je kunt je eerste stepje en skateboard kopen bij op top1toys.nl om te kijken of je dit leuk vindt. Veel plezier!

 

Ook interessant