Een smartwatch kan je helpen je verbonden te voelen bij alledaagse taken. Dit accessoire werkt op een eenvoudige manier en biedt een hele reeks functies zonder ingewikkeld te worden. Synchronisatie met jouw smartphone is belangrijk om op een discrete manier op de hoogte te blijven van jouw afspraken. Als je dit veelzijdige en functionele accessoire wilt kopen, bekijk dan de tips die wij hebben opgesteld!

Welk besturingssysteem wilt je gebruiken?

Het beste besturingssysteem voor een smartwatch is het systeem dat compatibel is met jouw smartphone. Er zijn smartwatches die compatibel zijn met verschillende besturingssystemen, dus je moet je informeren over compatibiliteit voordat je tot aanschaf overgaat. Houd er rekening mee dat sommige apparaten compatibiliteit exclusiviteit kunnen hebben, zoals het geval is met de Apple Watch. Deze smartwatch is alleen compatibel met smartphones met iOS.

Het is deze compatibiliteit die de synchronisatie van meldingen, zoals inkomende berichten en oproepen, mogelijk maakt, en de functionaliteit van een smartwatch hangt er dus van af. De overgrote meerderheid van smartwatches is compatibel met zowel Android als iOs besturingssystemen.

Beeldscherm en interface

Bijna alle smartwatches hebben een OLED-, LCD- of AMOLED-scherm waarmee je foto’s, apps of andere inhoud kunt bekijken met scherpere en helderdere kleuren. Met dit soort schermen kan de autonomie van de apparatuur echter niet erg lang zijn.

Wat de interface betreft, moet je nagaan of het een smartwatch is met “touch screen” of een knop die helpt bij de navigatie. Momenteel kiezen veel van de meest gewilde smartwatches voor een hybride functie.

Kenmerken

Een smartwatch heeft verschillende voordelen die kunnen worden uitgebreid afhankelijk van het gebruik dat je wilt. Voor sportbeoefenaars kan een smartwatch met een stappenteller, snelheidsmeter en hartactiviteit monitor belangrijk zijn.

Met deze functies kunt je informatie registreren die nuttig is voor het beheer van jouw lichamelijke activiteit, vooral als je apps gebruikt waarmee je volledig op de hoogte bent van de sport die je beoefent. Als je echter een smartwatch voor dit doel wilt kopen, moet je modellen overwegen die water- en stofbestendig zijn.

Spraakbesturing is ook belangrijk als je herinneringen wilt opnemen, berichten wilt ontvangen en verzenden of op internet wilt zoeken zonder jouw handen te hoeven gebruiken. Muziek beluisteren en adressen opzoeken via GPS zijn andere functies waarvan je geniet via een smartwatch. Bovendien kun je je ervaring aanvullen met apps die zijn ontworpen om samen tussen je smartwatch en smartphone te worden gebruikt.

Autonomie

Een ander punt dat de aandacht verdient, is de autonomie capaciteit van de smartwatch. De meeste toestellen hebben een capaciteit van één of twee dagen, door de kracht van het scherm. Maar deze duur kan afnemen als gevolg van de eigen kenmerken van de apparatuur.

Een smartwatch met spraakbesturing zal bijvoorbeeld niet zo’n lange batterijduur hebben. Je moet ook weten hoe de smartwatch wordt opgeladen: met een micro-USB-kabel of met een magnetische oplaadkabel? Een micro-USB-kabel is gemakkelijker te vinden en kan dus in een noodsituatie van pas komen. De magnetische oplaadkabel is gemakkelijk aan het toestel te bevestigen.

Ontwerp en Personalisering

Als je je smartwatch een persoonlijk tintje wilt geven, is het belangrijk om na te gaan of er armbanden beschikbaar zijn voor het model dat het beste past bij wat je zoekt.

Als je de voorkeur geeft aan iets klassiekers dat lijkt op een traditioneel horloge, zult je zeker de voorkeur geven aan een lederen of roestvrijstalen armband. Als jouw gebruik meer gericht is op het buitenleven en sportactiviteiten, zijn er ook flexibele siliconen modellen.

Ook interessant