Game consoles zijn apparaten waar je mee kunt gamen en je vrienden mee kunt uitdagen. Of, simpeler gezegd: spelcomputers. Zoals bekend onder gamers zijn er tal van game consoles op de markt verkrijgbaar, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Ook in het gamejaar 2022 is de keuze onverminderd groot voor gameliefhebbers. Echte gamers willen altijd vernieuwen en zijn dan ook op zoek naar de beste game consoles die er zijn. Zoek jij ook een nieuwe game device om in het jaar 2022 uit te blinken in je meest favoriete games? Dan valt er dit jaar veel te kiezen. In dit artikel leggen we uit wat de meest populaire game consoles van 2022 zijn en welke voordelen en nadelen deze modellen hebben.

Sony PlayStation 5: de beste keuze van dit jaar!

Een van de beste keuzes die je in 2022 kunt maken qua merk en soort spelcomputer, is de hypermoderne Sony PlayStation 5, afgekort ook wel bekend als de PS5. De controller van de Sony PlayStation 5 heeft namelijk een aantal belangrijke verbeteringen ondergaan, die het spelplezier nog verder vergroot hebben. Er is namelijk een DualSense triller in de Sony Playstation 5 verwerkt, die meer trillingsniveaus en opties heeft dan eerdere modellen van de Sony Playstation. De subtiele trillingen, bijvoorbeeld bij het herladen van armors en weapons, of als je bij FIFA een sliding maakt, zijn zo uniek dat je bij veel acties een unieke ervaring beleeft.
Naast dit nieuwigheidje zijn de prestaties van de PS5 indrukwekkend te noemen. Met deze controller kun je gamen in 4K-resolutie game, met de garantie op een grafische verversingssnelheid die oploopt tot liefst 60 fps. Tel uit je winst!

Nintendo Switch Console: de beste handheld contoller

Een andere prima optie voor wie een uitstekende gameconsole zoekt, is de ergonomisch vormgegeven en snelle Nintendo Switch Console. De Nintendo Switch Control is als controller bruikbaar voor alle soorten Ninento Switch games. De brede toepasbaarheid van deze spelcomputer is een van de grote voordelen van deze console. De console is speelbaar in TV-stijl, in tafelstijl en – last but not least – handheld soepel bedienbaar. Ook in de auto, bus of trein kun je deze console prima gebruiken, want de accuduur is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van eerdere versies van deze console. Door de verbeterde grip en de strak ontworpen Joy-Con controllers die je voor het gamen kunt gebruiken, geldt de Nintendo Switch Console als de beste handheld controller van 2022!

Xbox Series S: de voordeligste keuze van jaar

Ga je voor een kwaliteitsconsole die verkrijgbaar is voor een aantrekkelijke prijs? Dan raden we je voor 2022 aan om de Xbox Series S console aan te schaffen. De Xbox S seies blinkt niet alleen uit door de voordelige, scherpe prijs van 269
euro, maar ook met zijn krachtige en snelle SSD-geheugen en de HDR-ondersteuning. Ook zijn de graphics aanzienlijk beter in vergelijking met eerdere versies van Xbox consoles. Het enige echt grote nadeel van de Xbox Series S is dat deze console alleen digitaal te gebruiken is om mee te gamen: e passen namelijk geen speldisc in.

Sony Playstation 4 Slim console: als je voor de beste beeldkwaliteit gaat

Ten slotte mag in het rijtje beste gameconsoles van 2022 de Sony Playstation 4 Slim console 500GB niet ontbreken. De Sony PSP4 Slim console kan aangemerkt worden als de beste full-HD console die momenteel op de gaming markt verkrijgbaar is. De PSP4 spelconsole van Sony wordt geleverd met een Wireless Dualshock 4 Controller V2. De PSP4 Slim console is gemakkelijk te installeren en, ook dat is belangrijk, speelt meer dan geweldig. Dat komt vooral door de unieke HD-beeldkwaliteit van de PSP4 Slim console.

Ook interessant