Gamen op een Playstation is een leuke en spannende manier om de tijd door te brengen. Er zijn ontelbare games om uit te kiezen en de mogelijkheden lijken eindeloos. Als je al een tijdje aan het gamen bent, dan heb je vast en zeker wel gehoord van Playstation Plus, ook wel PS Plus genoemd. Dit is een abonnementsservice waarmee je toegang krijgt tot extra functies en voordelen voor je Playstation. In dit artikel gaan we dieper in op Playstation Plus Essential en waarom dit abonnement het gamen op een Playstation nog leuker maakt.

Wat is Playstation Plus Essential precies?

Dit is een abonnementsservice die je toegang geeft tot verschillende voordelen en extra functies voor je Playstation.

Wat zijn de voordelen van een Playstation Plus Essential-abonnement?

Met een Playstation Plus Essential-abonnement kun je bijvoorbeeld online gamen met andere spelers van over de hele wereld. Dit maakt het spelen van multiplayer-games nog leuker en uitdagender, omdat je tegen echte mensen speelt in plaats van tegen de computer. Bovendien krijg je elke maand gratis games die je kunt downloaden en spelen op je Playstation. Deze games zijn geselecteerd uit het Playstation Plus Essential-assortiment en zijn vaak games die je anders niet zou spelen. Dit betekent dat je altijd iets nieuws hebt om te spelen en je nooit meer hoeft te vervelen.

Een ander voordeel van Playstation Plus Essential is dat je toegang krijgt tot exclusieve kortingen in de Playstation Store. Dit betekent dat je games en andere content kunt kopen voor lagere prijzen dan normaal. Deze kortingen zijn alleen beschikbaar voor Playstation Plus Essential-leden en kunnen soms oplopen tot wel 50% korting op bepaalde games en DLC-pakketten. Als je vaak games koopt in de Playstation Store, dan kan het abonnement zichzelf dus snel terugverdienen.

Maar dat is nog niet alles. Met Playstation Plus Essential krijg je ook nog eens 100 GB aan online opslagruimte voor je savegames en screenshots. Dit betekent dat je je opgeslagen games en screenshots online kunt opslaan en overal kunt openen en downloaden, zolang je maar een internetverbinding hebt. Dit is vooral handig als je veel verschillende Playstation-consoles gebruikt of als je een Playstation hebt vervangen en je oude savegames wilt overzetten naar je nieuwe console.

Naast deze voordelen biedt Playstation Plus Essential ook nog een aantal andere extra functies die het gamen op je Playstation nog leuker en gemakkelijker maken. Zo kun je met Playstation Plus Essential gebruik maken van de Share Play-functie, waarmee je je games kunt delen met vrienden en familie, zelfs als zij de game zelf niet hebben. Hiermee kun je bijvoorbeeld samen met vrienden op afstand een multiplayer-game spelen of samenwerken om een singleplayer-game uit te spelen.

Bovendien kun je met Playstation Plus Essential ook nog eens profiteren van exclusieve demo’s en bètaversies van games voordat ze officieel worden uitgebracht. Hierdoor krijg je de kans om de nieuwste games te proberen voordat je besluit om ze te kopen, waardoor je geld kunt besparen en de beste keuze kunt maken voor je gamebibliotheek.

Zo met de voorjaarsvakantie voor de deur is dit hét moment om al deze extra functionaliteiten en opties te gaan ontdekken!

Ook interessant